Turizm İşletmeciliği Kulübü

Berna PALA – Yönetim Kurulu Üyesi Kulüp Başkanı

Simge SAĞANAK - Yönetim Kurulu Üyesi Kulüp Başkan Yardımcısı

Fadile Zeynep ERCAN – Yönetim Kurulu Üyesi Sayman

Melis ŞAHİN – Yönetim Kurulu Üyesi Yazman

Ümit Rafet KÜÇÜKLERLİ – Yönetim Kurulu Üyesi

Esin AKBOSTANCI – Yönetim Kurulu Yedek Üyesi

Ahmet AKAR – Yönetim Kurulu Yedek Üyesi

Ecem ÖZ – Yönetim Kurulu Yedek Üyesi

Büşra ÖZÇELİK – Denetleme Kurulu Başkanı

Doğukan AKKAN – Denetleme Kurulu Üyesi

Emine KAYA – Denetleme Kurulu Üyesi

Ebru ÇINAR – Denetleme Kurulu Yedek Üyesi



TURİZM İŞLETMECİLİĞİ KULÜBÜ

2015-2016 GÜZ-BAHAR DÖNEMİ FAALİYET PLANI
1. KAMPÜSTE TURİZM VE BİLGİ ŞÖLENİ KOMİSYONU


Komisyon Başkanı:
Komisyon Başkan Yardımcısı:

a.Otel Müdürleri ile Sempozyum


Sempozyum Sorumlusu:

İstanbul Üniversitesi’ne bağlı İktisat Fakültesi’nde Turizm İşletmeciliği Kulübü üyelerine her yıl bahar döneminin şubat ayında otel müdürleri ile bir adet sempozyum düzenlenecektir. Sempozyumda otel müdürleri yaptıkları faaliyetler hakkında bilgilendirme yapacaktır. Otel müdürleri ile sempozyum şubat ayının ikinci haftası gerçekleşecektir. Sempozyuma hem öğretim görevlileri hem de Turizm İşletmeciliği Kulübü üyeleri katılabilecektir. Katılan her öğrenciye katılım belgesi verilecektir. Sempozyum İstanbul Üniversitesi İktisat Sahnesi veya Kongre Merkezinde yapılacaktır.


b.Tur Operatörleri ile Sempozyum

Sempozyum Sorumlusu:

İstanbul Üniversitesi’ne bağlı İktisat Fakültesi’nde Turizm İşletmeciliği Kulübü üyelerine her yıl bahar döneminin mart ayında tur operatörleri ile bir adet sempozyum düzenlenecektir. Sempozyumda tur operatörleri yaptıkları faaliyetler hakkında bilgilendirme yapacaktır. Tur operatörleri ile Sempozyum mart ayının ikinci haftası gerçekleşecektir. Sempozyuma hem öğretim görevlileri hem de Turizm İşletmeciliği Kulübü üyeleri katılabilecektir. Katılan her öğrenciye katılım belgesi verilecektir. Sempozyum İstanbul Üniversitesi İktisat Sahnesi veya Kongre Merkezinde yapılacaktır.

c. Mezunlar ile Bir Araya Gelme

Buluşma Günleri Sorumlusu:

İstanbul Üniversitesi’ne bağlı İktisat Fakültesi’nde Turizm İşletmeciliği Kulübü üyelerine ve mezun olan öğrenciler ile birlikte her yıl bahar döneminin nisan ayında bir adet buluşma günü gerçekleştirilecektir. Mezun olan öğrenciler yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verecektir. Buluşma günü sayesinde mezun olan öğrenciler ile Turizm İşletmeciliği Kulübü üyeleri arasında bir işbirliğine de güzel bir örnek verilmiş olacaktır.

Mezun öğrenciler ile buluşma günü nisan ayının ikinci haftasında gerçekleşecektir. Buluşma gününe hem öğretim görevlileri hem de Turizm İşletmeciliği Kulübü üyeleri katılabilecektir. Buluşma günü merkez kampüste yapılacaktır.


2. TURİZM ÜLKESİ YURDUMUZDA GEZİ KOMİSYONU

Komisyon Başkanı:

Komisyon Başkan Yardımcısı:


a.İstanbul Gezileri

İstanbul Gezileri Sorumlusu:

Okulumuzun da bulunduğu; dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Roma, Latin, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarına başkentlik yapan ve bu sayede birçok tarihi dokuya sahip İstanbul’un turistik yerlerini her yıl nisan ve mayıs aylarında tanımak, gezmek ve görmek amacıyla düzenlenir. Bu geziler nisan ve mayıs aylarının ilk haftası gerçekleşecektir. Nisan ayının ilk haftası hafta sonu 17. yüzyılda Osmanlı padişahı IV. Murad tarafından İranlı Emir Güne Han'a armağan edilen, daha önce Feridun Bahçeleri olarak anılan, 9. yüzyılda Osmanlı Padişahı Abdülaziz tarafından Mısır Hıdivi İsmail Paşa'ya verilen, içerisinde Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk adlarında üç adet köşkü bulunduran Emirgan Korusu ve İstanbul’un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için Anadolu Yakasındaki Anadolu hisarının tam


karşısına Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilmiş olan Rumeli Hisarı yani diğer bir adıyla Boğazkezen Hisarı; mayıs ayının ilk haftası okulumuzun çevresinde bulunan Bizans devrinde Hipodrom olarak bilinen, Osmanlı döneminin At Meydanı Sultanahmet ve adını on altıncı yüzyılda Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Süleymaniye Camii ve Külliyesi'nden alan, İstanbul’un üçüncü tepesinde olan Süleymaniye gezileri olarak iki adımda planlanmıştır.


b.Yurdumuzun Turistik Yerleri Gezileri

Yurdumuzun Turistik Yerleri Gezileri Sorumlusu:

Her toprağında bir turistik yer bulunduran, turizm ülkesi olan yurdumuzun görülmesi, bilinmesi gereken yerlerini her yıl güz döneminde ve bahar döneminde birer kez şehir dışına çıkmak koşuluyla bu tarihi ve turistik yerleri gezmek, görmek ve öğrenmek amacıyla düzenlenir. Bu geziler güz döneminin ocak ayında yarıyıl tatilinde ve bahar döneminin nisan ayının üçüncü haftasında gerçekleşecektir. Bu gezilere hem öğretim görevlileri hem de kulüp üyeleri katılabilecektir. Güz döneminde Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş dönemine ait eserleri bulunduran ve o tarihlerde Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan ve tarihimizde önemli bir yer tutan Bursa gezisi yapılacaktır. Güzergâh; Ulu Cami, Tophane, Yeşil Türbe, Uluabat Gölü, Kınalı Kar dizisine ev sahipliği yapan tarihi Cumalıkızık Köyü ve Uludağ şeklinde olacaktır. Bahar döneminde Doğa ve tarihin bütünleştiği bir yer olan, coğrafi ve beşeri birçok olaya ev sahipliği yapan, tarih boyunca ticaret kolonilerini barındıran ve ülkeler arasında ticari ve sosyal bir köprü kuran aynı zamanda tarihi İpek Yolu’nun önemli kavşaklarından biri olan, başta Nevşehir olmak üzere Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri illerine yayılmış bir bölge olan Kapadokya gezisi yapılacaktır. Güzergâh; Ihlara Vadisi, Derinkuyu Yer Altı Şehri, Dervent, Paşabağ, Hacı Bektaş-i Veli Türbesi, Üçler Çeşmesi, Nadar Avlusu, Aslanlı Çeşme, Meydan Evi, Mihman Evi, Balım Sultan Türbesi, Güvercinlik Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Halı Atölyesi ve Tuz Gölü şeklinde olacaktır. Bu gezilerde konaklama, yol ve yemek ücrete dâhil olup; alışveriş için boş zaman bırakılacaktır.

3. ŞEHRİMİZDE KÜLTÜR KOMİSYONU

Komisyon Başkanı:

Komisyon Başkan Yardımcısı:


Komisyonun amacı kulüp üyelerimizin her ay düzenlenen tiyatro, sergi, konser ve sinema gibi etkinliklere ortak alınan kararla öncelik sırasına göre katılımını kapsar. Bu etkinlikleri kulüp üyeleri dışında öğretim görevlileri de katılım sağlayabilir.


KAYNAKÇA


1. Kitaplar

Nereye Gitti İstanbul?/Aydın Boysan

İstanbul Efsaneleri/Mustafa Duman

İstanbul’da Yaşama Sanatı/Haluk Dursun

2. İnternet Siteleri

http://www.etstur.com/Kultur-Turlari

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ana_Sayfa

http://www.turob.com/

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İKTİSAT FAKÜLTESİ​

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ KULÜBÜ TÜZÜĞÜ



BİRİNCİ BÖLÜM

Dayanak​

Madde 1:

İşbu tüzük 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun 2880 Sayılı Kanun ile değişik 46. Ve​47. maddeleri uyarınca Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığının yürüteceği hizmetleri düzenleyen​03 Şubat 1984 Tarih ve 18301 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Sağlık Kültür ve Spor Dairesi​Teşkilatlandırma Yönetmeliği’nin 10. maddesine dayanılarak oluşturulan “İstanbul Üniversitesi Sağlık​Spor ve Kültür Daire Başkanlığı Öğrenci Kulüpleri Yönergesi”ne dayanılarak hazırlanmıştır.​Kulübün Adı​


Madde 2:

Kulübün adı “Turizm İşletmeciliği Kulübü”dür. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi,​Beyazıt (Merkez) Yerleşkesinde kuruludur.​Kulübün Logosu


Madde 3:

Turizm İşletmeciliği Kulübü’nün logosu çeşitli ülkelerin sembolleri haline gelmiş turistik mekânların mavi dünya etrafına farklı renklerde diziliminden oluşmaktadır.

Amaç

Madde 4:

Turizm İşletmeciliği Kulübü’nün amaçları şu şekildedir:


(1) Öğrencilerin kampüs ortamında turizm başta olmak üzere çeşitli tarihi, kültürel ve sanatsal faaliyetler hakkında yapılan sohbetlere hem icracı hem de dinleyici olarak katılımını sağlamak,

(2) Öğrencilerin turizme olan merak ve ilgilerinin artmasına yardımcı olmak,

(3) Türkiye’nin tarihi, kültürel ve sanatsal mirasını mimarisini tanıma fırsatı sunmak,

(4) Öğrencilerin öğrenme süreçlerinde fikir alışverişi sağlayabileceği bunun sonucunda sosyalleşerek aktif rol oynayabilecekleri ortamlar oluşturmak,

(5) Üniversitede kampüsler arası işbirliği zemini oluşturmak,

(6) Üniversitenin İktisat Fakültesi’nde bölümler arası öğrenci dayanışması ve kaynaşmasının önünü açmak,

(7) Öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak,

(8) Katılımcıların entelektüel kaygı gütmeleri ve farkındalık kazanmalarını teşvik etmek.


Kapsam

Madde 5:

Bu tüzük, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne bağlı öğrencilerin üye olabilecekleri ve sanatsal, bilimsel, mesleki, felsefi ve kültürel konularda aktif rol oynayabilecekleri ortamları oluşturmak için hazırlanmıştır. Kulübe üye olan herkes bu tüzüğü kabul etmiş sayılır.


Tanımlar

Madde 6:

(1) Birim Kulüp Sorumlusu: Birim bünyesindeki öğrenci kulüplerinin koordinasyonunu sağlamak üzere Birim Dekanı/Müdürü tarafından görevlendirilen öğretim üyesi.

(2) Kulüp Danışmanı: Kulüp yönergesinin hazırlanmasından ve kulüp faaliyetlerinin yürütülmesinden sorumlu olan ve ilgili birim yönetimi tarafından görevlendirilen öğretim elemanı.

(3) Genel Kurul: Turizm İşletmeciliği Kulübü’nün en üst karar alma ve değerlendirme merciidir.

(4) Yönetim Kurulu: Turizm İşletmeciliği Kulübü’nün karar mercii olan kurumdur. 5 Asil, 3 Yedek üyeden oluşur.

a. Başkan: Turizm İşletmeciliği Kulübü’nün yönetimi ile ilgili amaç, hedef, vizyon, misyon ve karar süreçlerini belirleyen kişidir.

b. Başkan Yardımcısı: Turizm İşletmeciliği Kulübü’nün yönetimi konusunda Başkan’a yardımcı olan kişidir.

c. Sayman: Turizm İşletmeciliği Kulübü’nün mali hesaplarını tutan ve bunlardan sorumlu olan kişisidir. Aktif üye olan herkese muhasebe kayıtlarını göstermekle yükümlüdür.

d. Yazman: Turizm İşletmeciliği Kulübü’nün Yönetim Kurulunca alınan kararlarını Yönetim Kurulunca alınan kararlarını Yönetim Kurulu Karar Defteri’ne işleyen kişidir.

e. Üye: Turizm İşletmeciliği Kulübü’nün Yönetim Kurulu tarafından kendisine verilmiş görevleri yapmak üzere Yönetim Kurulunda yer alan kişidir.

(5) Denetleme Kurulu: Kulübün iç hesaplarının değerlendiği kuruldur. 3 Asil, 1 Yedek üyeden oluşur.

(6) Komisyon: Turizm İşletmeciliği Kulübü’nün yıl boyu gerçekleştirdiği aktivitelerin organizasyonu için oluşturulan alt uzmanlık birimleridir.


İKİNCİ BÖLÜM

Üyelik Koşulları


Madde 7:

Kulüp üyeliği ile ilgili olarak aşağıdaki koşullara uyulur:

(1) Turizm İşletmeciliği Kulübü’ne sadece İstanbul Üniversitesi öğrencileri üye olabilir. Öğrenciler dışında çalıştırıcı, eğitmen gibi kişiler Birim veya Kampüs Kulüp Koordinatörünün onayı ile çalışmalara katılabilir.

(2) Üniversite öğrencilerinin kulübe üye olabilmesi için, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğine göre yükseköğretim kurumundan uzaklaştırma veya çıkarma cezası almamış olmaları gerekir.

(3) Üyelik, aşağıda sayılan belgelerin danışman onayı sonrası Birim Sorumlusuna teslimi ile gerçekleşir:

a. Öğrencilerin ilgili iletişim ve adres bilgilerinin yer aldığı katılım dilekçesi,

b. Öğrenci belgesi,

c. Öğrencinin disiplin durumunu gösteren belge,

d. 3 adet fotoğraf,


e. ÖKM Müdürlüğünce hazırlanan form (doldurulmuş ve imzalanmış olması gerekir).

Üyelik Şekilleri

Madde 8:

(1) Kurucu Üyelik: Turizm İşletmeciliği Kulübü’nün ilk defa kurulduğu 2015 yılında yapılan başvuruda teslim edilen evraklardan üye listesinde ismi geçen tüm kişiler kurucu üye olarak nitelendirilir. Aktif üyeliğin tüm hak ve sorumluluklarına sahiptirler.

(2) Aday Üyelik: Kulüp aday üyeliği sıfatı, Kulübün Üye Bilgi Formunun eksiksiz doldurulması ve formun Yönetim Kurulu’na teslim edilmesiyle kazanılır. Aday üyeler topluluk çalışmalarına ve eğitimlerine katılabilir. Bir yılın sonunda kulüpteki sorumluluklarını başarıyla yerine getirmiş aday üyeler, aktif üye sıfatı kazanırlar.

(3) Aktif Üyelik: Aktif üyeler Genel Kurul’a katılma, Genel Kurul kararlarında oy kullanma ve Genel Kurul üye tamsayısının 2/3’ünün yazılı istemiyle olağanüstü genel kurul talep etme haklarına sahiptirler. Aktif üyeler kulübün amaç ve tüzüğe bağlı kalmak ve Genel Kurul’un verdiği görevleri yerine getirmekle yükümlüdür. Aktif üyelerin Kulüp çalışmalarında en az bir komisyonda yer alması zorunludur.


(4) Gönüllü Üyelik: İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri, mezunları ve personeli Kulüp Yönetim Kurulu kararı ile kulübe gönüllü üye olabilirler. Gönüllü üyelerin seçme (oy kullanma) ve seçilme hakları yoktur. Gönüllü üyelik, ilgili İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri, mezunları ve personelinin bu yöndeki başvurusu ile veya Yönetim Kurulu’nun oy birliği ile belirlediği öğretim üyeleri, mezunlar ya da personellere götürülecek teklifi ilgili kişilerin kabulü ile gerçekleşir. Gönüllü üyeler, Yönetim Kurulu’nun verdiği görevleri yapmakla yükümlüdürler ve kulüp organlarında görev alamazlar.


Üyeliğin Sona Ermesi:

Madde 9:

(1) Kulüp üyesi öğrencilerin mezun olmalarıyla üyelikleri kendiliğinden sona erer.

(2) Her üyenin istifa hakkı saklıdır. Yönetim veya Denetleme Kurulu’nda görev alan bir üye, ilgili görevinden istifa etmesi durumunda, istifasını Yönetim Kurulu’na sunar. Yönetim Kurulu, görevinden istifa eden üyenin görevine yedek üye atanır.

(3) Üyelikten çıkarma, Kulübün Yönetim Kurulu’nun önerisi, Genel Kurul’un 2/3 çoğunluğunun kararı ile gerçekleşir. Genel Kurul üyelikten çıkarmak için kulübün amaçlarına ve topluluk tüzüğüne aykırı hareket etmek; kulübün hesap, evrak ve kayıtlarında yolsuzluk yapmak; kulübün sağladığı imkân ve yetkileri kişisel çıkarları için kullanmak; kulüp ve kulübün etkinliklerini karalayıcı, engelleyici davranışlarda bulunmak; Genel Kurul kararlarına ve Genel Kurul’un verdiği görevlere riayet etmemek; Genel Kurul toplantısına, mazeretsiz üst üste üç kez katılmamak ve altı ay boyunca kulübün herhangi bir etkinliğinde görev almamak gerekçelerinden en az birine dayanarak karar alınır.


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Kulüp Organları

Madde 10: Kulüplerin organları Genel Kurul, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kuruludur:

(1) Genel Kurul: Kulübün aktif üyelerinden oluşur. Kurulun detayları şu şekildedir:

a. Olağan olarak her yıl kasım ayı içinde toplanır.

b. Toplantı yeter sayısı aktif üyelerin 2/3’ü kadardır. İlk toplantıda yeter sayı sağlanamazsa ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak ikinci toplantıya katılan üye sayısı kulüp yönetim ve denetleme kurulları üye tam sayısı toplamının iki katından az olamaz.

c. Genel Kurul toplantıları Kulüp Danışmanının gözetiminde gerçekleştirilir.

d. Genel Kurul Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulları tarafından sunulan faaliyet ve denetleme kurulu raporlarını inceleyerek karara bağlar.

e. Toplantılarda kararlar katılanların salt çoğunluğu ile alınır. Ayrıca Genel Kurul , tüzüğünü toplantıya katılanların üye tam sayısının 2/3 çoğunluğu ile değiştirebilir.

f. Yönetim Kurulunun isteği üzerine veya kulüp üyelerinin yarısından bir fazlasının isteği ile olağanüstü toplanır.

g. Yönetim ve Denetleme kurulları ile bu kurulların yedek üyeleri, her akademik yılın başında yapılacak Genel Kurulda seçilir. Kurullara aday olabilmek için, öğrencinin Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğine göre herhangi bir disiplin cezası almamış olması gerekir.


(2) Yönetim Kurulu: Kulübün aktif üyelerinden oluşur. Kulübün detayları şu şekildedir:

a. Her akademik yılın başında toplanan Genel Kurul tarafından seçilen 5 üyeden oluşur ve görev süresi bir yıldır. Genel Kurul tarafından verilen görevler ile kulüp faaliyetlerinin gerektirdiği işleri karara bağlar.

b. Seçimler, Genel Kurulda, Kulüp Danışmanın gözetiminde ve Kulüp Danışmanının kulüp üyeleri arasından belirleyeceği üç kişilik seçim kurulu tarafından yapılır. Seçimler, mezun olanların ya da üyelikten çıkarılanların üyelikleri düşünülerek hazırlanan ve Kulüp Danışmanı ile Kampüs Kulüp Koordinatörünün onayladıkları son üye listesine göre ve listede yer alan üye tamsayısının yarıdan bir fazlasının katılımıyla yapılır. Seçimde üyeler 5 asil ve 3 yedek üyeyi liste yönetimine göre el ile yazarak gizli oyla seçerler. En çok oyu alan 5 üye yönetim kurulunu oluşturur.

c. Yönetim Kurulu üyeleri kendi içlerinden bir başkan seçerler. Başkan birlikte çalışacağı, bir başkan yardımcısı, bir yazman ve bir sayman seçerek bir hafta içinde Birim Kulüp Sorumlusuna bildirir.

d. Yönetim Kurulu her toplantıda alınan kararları Karar Defterine işlemekle ve işlendiği takdirde ibraz etmekle yükümlüdür.

e. Kulüp Danışmanı oy hakkı olmadan gözetim amacıyla Yönetim Kurulu toplantılarına katılabilir.

f. Yönetim Kurulu başkanı olan öğrenci aynı zamanda kulüp başkanı olup kulüp faaliyetlerinden Danışmana ve Birim Kulüp Sorumlusuna karşı sorumludur.

g. Yedek üyeler, seçimde aldıkları oy sayısı esas alınarak, Yönetim Kurulunda boşalan üyeliklere getirilirler.

h. Kulüp Yönetim Kurulu her eğitim öğretim yılının başından itibaren 2 ay içinde, o yıl için öngördüğü etkinliklerin nitelik ve dökümünü bir faaliyet programı olarak; bu programla ilişkili öngördüğü giderleri ise taslak bütçe olarak Kulüp Danışmanı aracılığıyla Birim Kulüp sorumlusuna sunar. Onaylanan programın dışındaki faaliyetler için yeniden onay alınır.

i. Yönetim Kurulu her eğitim öğretim yılının sonunda o yıla ait faaliyet raporunu ve kulübün ihtiyaçlarını Birim Kulüp Sorumluna sunar.

j. Üyelere ve Birim Kulüp Sorumlusuna karşı çalışmaların en iyi biçimde yürütülmesinden, çalışma esaslarının uygulanmasından, kulübün demirbaş eşyalarının korunmasından Yönetim Kurulu sorumludur.

(3) Denetleme Kurulu: Kulübün aktif üyelerinden oluşur. Kurulun detayları şu şekildedir:

a. Kulüp evrakını, defterlerini ve demirbaş eşyanın durumunu, yapılan harcamaların çalışma esaslarına ve Yönetim Kurulu kararlarına uygunluğunu denetleyerek Genel Kurul’a ve Birim Sorumlusuna bilgi ve rapor vermekle görevlidir.

b. Genel Kurul tarafından 3 Asil ve 2 Yedek üye olarak seçilir. Görev süresi Yönetim Kurulu ile birlikte sona erer. Denetleme Kurulu üyeliği için Yönetim Kuruluna seçilme şartları geçerlidir.


Defter ve Evraklar

Madde 11:

Aşağıdaki kulüp defter ve belgeleri kulübümüzce bulundurulur.

(1) Üye Kayıt Defteri: Bu deftere üyelerin ismi, öğrenci numarası, kayıtlı olduğu birim, bölüm ve program, üyelik kayıt tarihi, kimlik bilgileri, ikametgâh bilgileri kaydedilir; fotoğrafı yapıştırılır. Kayıt olan her öğrenciye öğrenci kulübü üye kartı verilir.

(2) Yönetim Kurulu Karar Defteri: Toplantıda alınan kararlar karar defterine yazılarak katılan üyelere imzalatılır.

(3) Demirbaş Kaydı ve Demirbaş Eşya Defteri: ÖKM Müdürlüğü ve SKS Başkanlığı tarafından satın alınan veya bağış olarak kabul edilen eşya,danışman onayı ile teslim alınır ve teslim alındığı tarihten itibaren en geç 15 gün içinde Birim Kulüp Sorumlusu tarafından demirbaş eşya defterine kaydedilir. Kulüp danışmanı, demirbaş eşyaların takip ve korunmasından Birim Kulüp Sorumlusuna karşı sorumludur.


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Turizm İşletmeciliği Kulübü Komisyonları ve Faaliyet Alanları Kampüste Turizm ve Bilgi Şöleni Komisyonu

Madde 12:

Kampüste Turizm Komisyonu Komisyon Başkanı, Komisyon Başkan Yardımcısı ve komisyon üyelerinden oluşur. Komisyonun amacı Beyazıt Kampüsünde İktisat Sahnesinde veya Kongre Merkezinde Turizm Sempozyumları faaliyetleri düzenlemek ve bölümümüzün mezunları ile bir araya gelmektir. İşbu faaliyetler aşağıda belirtilmiştir.

(1) Otel Müdürleri ile Sempozyum: Öğrencilerin mesleğe olan eğilimlerini belirlemek, meslek ve yapılan işler hakkında bilgi almak amacıyla her şubat ayında sempozyum düzenlenmesini kapsamaktadır.

(2) Tur Operatörleri ile Sempozyum: Öğrencilerin mesleğe olan eğilimlerini belirlemek, meslek ve yapılan işler hakkında bilgi almak amacıyla her mart ayında sempozyum düzenlenmesini kapsamaktadır.

(3) Mezunlarla Bir Araya Gelme Günleri: Bölümümüzün mezunu olan kişilerle her nisan ayında bir araya gelip bölüm hakkında ve meslek hayatı hakkında bilgi sahibi olmayı ve tecrübelerden yararlanmayı kapsamaktadır.

 Turizm Ülkesi Yurdumuzda Gezi Komisyonu

Madde 13:

Turizm Ülkesi Yurdumuzda Gezi Komisyonu Komisyon Başkanı, Komisyon Başkan Yardımcısı ve komisyon üyelerinden oluşur. Komisyonun amacı okulumuzun bulunduğu tarih kokan şehir İstanbul’un ve yurdumuzun turistik yerlerini daha yakından tanımak, gezmek ve görmektir. İşbu faaliyetler aşağıda belirtilmiştir.

(1) İstanbul Gezileri: Okulumuzun bulunduğu tarih kokan, her köşesi maziye dayanan İstanbul’un turistik yerlerini nisan ve mayıs aylarında tanımayı, gezmeyi ve görmeyi kapsar.

(2) Yurdumuzun Turistik Yerleri Gezileri: Her toprağında bir turistik yer bulunduran, turizm ülkesi olan yurdumuzun görülmesi, bilinmesi gereken yerlerini her yıl güz döneminde ve bahar döneminde birer kez şehir dışına çıkmak koşuluyla bu tarihi ve turistik yerleri gezmeyi, öğrenmeyi kapsar. 

Şehrimizde Kültür Komisyonu

Madde 14:

Şehrimizde Kültür Komisyonu Komisyon Başkanı, Komisyon Başkan Yardımcısı ve komisyon üyelerinden oluşur. Komisyonun amacı kulüp üyelerimizin her ay düzenlenen tiyatro, sergi, konser ve sinema gibi etkinliklere ortak alınan kararla öncelik sırasına göre katılımını kapsar.


BEŞİNCİ BÖLÜM

Tüzük Değişikliği


Madde 15:

Tüzük değişikliği Yönetim Kurulu’nun veya aktif üyelerin 2/3’ünün teklifi ile ilgili değişiklik tasarıları sunularak, Yönetim Kurulunca belirlenen gün ve tarihte yapılan olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile gerçekleştirilir. İlgili değişiklik için, toplantıya katılan aktif üye sayısının 2/3’ünün oylamada değişiklik lehine oy vermesi gerekir. Olağan Genel Kurul toplantılarında da değişiklik gösterilebilir.